Francuski kurczak z musztardą i tymiankiem

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 5 sztuk
  • musztarda francuska - 4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr - 0.5 opakowań
  • świeży tymianek kilka gałązek
  • ząbki czosnku - 4 sztuki
  • oliwa - 5 łyżek

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Musztardę połącz z gałązkami tymianku, roztartym czosnkiem, oliwą oraz przyprawą Knorr.
  2. Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
  3. Natrzyj przygotowaną marynatą piersi z kurczaka.
  4. Teraz połóż mięso na średnio rozgrzanej patelni i smaż przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami puree.