Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • parówki - 4 sztuki
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
  • piwo - 300 mililitrów
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • jajka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
  2. Sos do pieczeni Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.
  3. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 °C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.