Francuskie ślimaki ze szpinakiem
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szpinak mrożony w liściach - 400 gramów
  • mascarpone - 100 gramów
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa - 2 szczypty
  • masło - 1 łyżka
  • świeża bazylia - 5 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto przekrawamy wzdłuż na pół.
  2. Szpinak dusimy na maśle z dodatkiem zmiażdżonego czosnku, kosteczki czosnkowej, gałki i bazylii. Kiedy woda odparuje, dodajemy mascarpone i dusimy jeszcze kilka minut.
  3. Szpinak wykładamy na pasy ciasta, zwijamy w rulon a następnie w ślimaczka.
  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do zrumienienia wierzchu, a następnie jeszcze5- 7 minut dopiekamy sam spód.