Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety z kurczaka oczyść, pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
|
Krok 2 |
Czosnek pokrój w plasterki. Marchewkę pokrój w plasterki, selera w kostkę. Paprykę pokrój w paski, pieczarki w cząstki. Cebulki obierz i pokrój w kostkę.
|
Krok 3 |
Cebulki i czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie. Wrzuć oprószonego w mące kurczaka i smaż przez 10 minut, aż mięso się zrumieni. |
Krok 4 |
Stopniowo wlewaj rosół i mieszaj.
|
Krok 5 |
Dodaj marchewkę i seler oraz groszek. Doprowadź do wrzenia i duś przez 5 minut na małym ogniu. Następnie dodaj paprykę i pieczarki. Przykryj i duś jeszcze przez 10 minut. |
Krok 6 |
Kilka łyżek gorącego wywaru wymieszaj z jogurtem i całość wlej do dania. Dopraw do smaku pieprzem i dodaj posiekaną pietruszkę i podgotuj jeszcze przez kilka minut. |