Frittata z cukinią

108


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
jajka4 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr0.5 łyżeczek
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny2 łyżki
cukinia (nieduża)1 sztuka
pomidor1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
gęsty jogurt naturalny3 łyżki
szczypior0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Pomidory oraz cukinię pokrój w cienkie plastry, odłóż na talerz. Czosnek posiekaj drobno i posyp warzywa. Nagrzej piekarnik do temp. 180 C.
Krok 2
W miseczce roztrzep jajka, dodaj jogurt i wymieszaj razem. Jajeczną masę dopraw Delikatem Knorr.
Krok 3
Żeliwną patelnię rozgrzej z Ramą. Przygotowaną masę wlej na patelnię a następnie włóż pokrojone warzywa.
Krok 4
Łopatką delikatnie „podwiń” dookoła brzegi omleta. Patelnię wstaw do piekarnika i zapiekaj przez ok.3- 5 minut lub do momentu, gdy zauważysz że jajeczna masa całkowicie „ścięła” się. Gotową Fritattę podawaj posypaną grubo pokrojonym szczypiorem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl