Frittata
  • 20 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • jajko - 6 sztuk
  • starty parmezan - 30 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 1 łyżka
  • cukinia - 1 sztuka
  • szparagi - 150 gramów
  • szynka - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • bazylia - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180°C. W misce wymieszaj jajka, parmezan, majonez Hellmann's oraz czarny pieprz.
  2. Rozgrzej patelnię żaroodporną o średnicy 20 cm. Dodaj Ramę.
  3. Na patelnie włóż posiekane szparagi, cukinię oraz szynkę i smaż 2-3 minuty.
  4. Na patelnię wlej roztrzepane jajka, wymieszaj. Podgrzewaj 4-5 minut, wierzch posyp posiekana natką.
  5. Patelnię wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 5-10 minut. Po wyjęciu pokrój na 6 kawałków i podawaj z sałatką.