Frykadele w sosie miodowo musztardowym
  • 20 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • dowolne mięso wieprzowe - 500 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • musztarda - 3 łyżki
  • miód - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • koperek - 1 pęczek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Do mięsa mielonego dodaj Klopsiki w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr, jajko i tartą bułkę, całość dokładnie wymieszaj.
  2. Z mięsa uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej margarynie.
  3. Na tę samą patelnię dodaj miód, musztardę i odrobinę wody. Całość gotuj 7-10 minut pod przykryciem. Tuż przed podaniem do sosu dodaj koperek i wymieszaj.