Frytki domowe z sosem

15


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
duże ziemniaki800 gramów
zioła prowansalskie0.5 opakowań
Majonez Hellmann's Babuni2 łyżki
Ketchup Hellmann's Pikantny5 łyżek
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w słupki według upodobań.
Krok 2
Ketchup połącz z majonezem i dipem z opakowania Fix Knorr, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i smaż frytki do uzyskanie złocistego koloru, odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Krok 4
Gotowe frytki dopraw Fixem Knorr. Podawaj z dipem meksykańskim.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl