Frytki po chińsku na ostro

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki700 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
papryczka chilli1 sztuka
sos sojowy2 łyżki
chilli1 szczypta
ocet winny1 łyżka
olej500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.
Krok 2
Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.
Krok 3
Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.
Krok 4
Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 5
Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 6
Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl