Frytki z piekarnika
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 800 gramów
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 2 łyżki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w słupki o grubości około 2 cm.
  2. Ziemniaki włóż do miski i wymieszaj z majerankiem Knorr, solą i olejem.
  3. Rozgrzej piekarnik do 170 °C i piecz frytki na pergaminie około 30 minut.
  4. W tym czasie w misce dokładnie wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's i Ketchup Hellmann’s Extra Hot, aż powstanie gładki sos. Frytki podawaj z dipem.