Frytki ziołowe
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 800 gramów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 2 łyżki
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • estragon - 0.5 łyżek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ze skórką pokrój w paski o grubości około 1 cm.
  2. Smaż frytki na złocisty kolor w głębokim, mocno rozgrzanym oleju, a następnie odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  3. W miseczce wymieszaj zioła. Dopraw gotowe frytki Delikatem Knorr i miksem ziół.