Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą
  • 90 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • nóżki wieprzowe - 2 sztuki
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 10 sztuk
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 0.5 łyżeczek
  • kumin - 0.5 łyżeczek
  • curry - 0.5 łyżeczek
  • kolendra - 0.5 łyżeczek
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.
  2. Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.
  3. Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.