Galareta z nóżek wieprzowych z orientalną nutą
przepisy.pl
90 minut
6 osób
Łatwe
Składniki:
nóżki wieprzowe - 2 sztuki
marchew - 1 sztuka
pietruszka - 1 sztuka
ziele angielskie - 10 sztuk
liść laurowy - 3 sztuki
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 0.5 łyżeczek
kumin - 0.5 łyżeczek
curry - 0.5 łyżeczek
kolendra - 0.5 łyżeczek
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
- 3 sztuki
Sposób przygotowania:
Nózki wieprzowe dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu ok 2 godziny.
Marchew i pietruszke obieramy, dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze pół godziny.
Po tym czasie wyjmujemy mięso i marchewkę, rozdrabniamy, rozkładamy do miseczek i zalewamy wywarem. Kiedy przestygnie, wstawiamy do lodówki.