Galaretka drobiowa z warzywami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żelatyna - 4 łyżeczki
  • udko kurczaka bez kości i skóry - 4 sztuki
  • marchew - 2 sztuki
  • groszek zielony - 8 łyżek
  • kromka chleba żytniego pełnoziarnistego - 8 sztuk
  • Flora ProActiv o smaku masła - 8 łyżeczek
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść żelatynę w ok. 50 ml letniej wody, odstaw do schłodzenia.
  2. Do garnka z wrzącą wodą (100 ml) wrzuć umytą i pokrojoną w talarki marchewkę, mięso kurczaka pokrojone w kawałki, całość gotuj do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodaj odsączony zielony groszek.
  3. Do naczynia z warzywami i kurczakiem dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj i przelej do salaterki. Galaretkę z drobiu podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora pro.activ o smaku masła.