|
Składniki | ||
żelatyna | 4 łyżeczki | |
udko kurczaka bez kości i skóry | 4 sztuki | |
marchew | 2 sztuki | |
groszek zielony | 8 łyżek | |
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 8 sztuk | |
Flora ProActiv o smaku masła | 8 łyżeczek | |
Tymianek z Polski Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozpuść żelatynę w ok. 50 ml letniej wody, odstaw do schłodzenia. |
Krok 2 |
Do garnka z wrzącą wodą (100 ml) wrzuć umytą i pokrojoną w talarki marchewkę, mięso kurczaka pokrojone w kawałki, całość gotuj do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodaj odsączony zielony groszek. |
Krok 3 |
Do naczynia z warzywami i kurczakiem dodaj rozpuszczoną żelatynę, wymieszaj i przelej do salaterki. Galaretkę z drobiu podawaj z pieczywem posmarowanym margaryną Flora pro.activ o smaku masła. |
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka |