| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zalej warzywa i mięso 1 litrem zimnej wody, po czym doprowadź do wrzenia i zbierz powstałą pianę. |
| Krok 2 |
| Dodaj przyprawy i dwie bulionetki Knorr. Ugotuj intensywny bulion, a następnie go przecedź. |
| Krok 3 |
| Pokrój mięso i marchewkę na drobne kawałki. |
| Krok 4 |
| Dodaj do wywaru roztrzepane białka jajek, całość zagotuj i przecedź przez gazę. |
| Krok 5 |
| Następnie wsyp do wywaru żelatynę i mieszaj do jej rozpuszczenia. |
| Krok 6 |
| Włóż przygotowane mięso z kurczaka, kawałki marchewki oraz zielony groszek do foremek i zalej je wywarem, po czym wstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia. Podawaj gotowe tymbaliki z kawałkami cytryny.
|