Galaretkowy sernik
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 0 °C

Składniki:

  • serek homogenizowany o smaku waniliowym - 6 sztuk
  • galaretka żółta - 1 opakowanie
  • galaretka czerwona - 1 opakowanie
  • galaretka zielona - 1 opakowanie
  • żelatyna - 2 łyżeczki
  • herbatniki - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę czerwoną rozpuszczamy w szklance wody. Gdy zacznie tężeć wlewamy do foremki posmarowanej i obłożonej folią.
  2. Układamy herbatniki.
  3. 3 serki homogenizowane mieszamy z żelatyną i wlewamy do foremki na galaretkę i herbatniki. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
  4. W miedzyczasie rozrabiamy następną galaretkę - zieloną i czekamy, aż zacznie tężeć. Ponownie wlewamy do foremki i zostawiamy w lodówce.
  5. Tak samo zrobić z pozostałymi 3 serkami. Otrzymaną masę zalać na zieloną galaretkę.
  6. Na koniec rozrobić czerwoną i stężałą zalać na wierzch. Zostawić w lodówce do zastygnięcia.