Garnek pełen krewetek, kurczaka i oliwek

14


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
krewetki królewskie surowe200 gramów
pomidory pelatti1 słoik
pieprz czarny mielony1 szczypta
pierś z kurczaka 400 gramów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
zielona papryka1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
czarne oliwki80 gramów
rukola30 gramów
oliwa40 mililitrów
Rosół z kury Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść krewetki ze skorupek i ogonków. Kurczaka pokrój w kostkę. Następnie podsmaż kurczaka i krewetki na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu odstaw na bok.
Krok 2
Na tej samej patelni usmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj również papryki pokrojone w drobną kostkę.
Krok 3
Gdy się zrumienią, wlej litr wody i dodaj posiekane pomidory oraz rosół z kury Knorr. Całość zagotuj.
Krok 4
Dorzuć do zupy oliwki i całość gotuj jeszcze ok. 10minut. Dopraw pieprzem Knorr.
Krok 5
Na końcu wrzuć ponownie krewetki i kurczaka oraz posiekaną rukolę. Gotuj kolejne 2-3 minuty i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl