Garnek pełen krewetek, kurczaka i oliwek
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki królewskie surowe - 200 gramów
  • pomidory pelatti - 1 słoik
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • pierś z kurczaka - 400 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • czarne oliwki - 80 gramów
  • rukola - 30 gramów
  • oliwa - 40 mililitrów
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść krewetki ze skorupek i ogonków. Kurczaka pokrój w kostkę. Następnie podsmaż kurczaka i krewetki na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni usmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj również papryki pokrojone w drobną kostkę.
  3. Gdy się zrumienią, wlej litr wody i dodaj posiekane pomidory oraz rosół z kury Knorr. Całość zagotuj.
  4. Dorzuć do zupy oliwki i całość gotuj jeszcze ok. 10minut. Dopraw pieprzem Knorr.
  5. Na końcu wrzuć ponownie krewetki i kurczaka oraz posiekaną rukolę. Gotuj kolejne 2-3 minuty i podawaj.