| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść krewetki ze skorupek i ogonków. Kurczaka pokrój w kostkę. Następnie podsmaż kurczaka i krewetki na mocno rozgrzanej patelni. Po usmażeniu odstaw na bok. |
| Krok 2 |
| Na tej samej patelni usmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj również papryki pokrojone w drobną kostkę. |
| Krok 3 |
| Gdy się zrumienią, wlej litr wody i dodaj posiekane pomidory oraz rosół z kury Knorr. Całość zagotuj. |
| Krok 4 |
| Dorzuć do zupy oliwki i całość gotuj jeszcze ok. 10minut. Dopraw pieprzem Knorr. |
| Krok 5 |
| Na końcu wrzuć ponownie krewetki i kurczaka oraz posiekaną rukolę. Gotuj kolejne 2-3 minuty i podawaj. |