PRZEPISY.PL

Gazpacho

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • drobno posiekana czerwona cebula1.5 szt
  • kolorowa papryka100 g
  • ogórek200 g
  • Zupa w torebce Pomidorowa Knorr1 szt
  • czerwony ocet winny7 łyżek
  • pieprz
  • ząbek czosnku3 szt
  • sos Tabasco
  • liście świeżej bazylii10 szt
  • Rama Cremefine Gęsta1 łyżka
  • Krok 1

    Wymieszaj 750 ml zimniej wody z zawartością torebki Zupy pomidorowej Knorr i podgrzewaj do zagotowania. Gotuj przez 5 minut, po czym odstaw w chłodne miejsce do ostudzenia.
  • Krok 2

    Drobno posiekaj cebulę. Paprykę, ogórka i czosnek zetrzyj na tarce lub zmiksuj. Dodaj ocet, oliwę i całość połącz z ostudzoną zupą.
  • Krok 3

    Dopraw zupę do smaku sosem tabasco, pieprzem oraz odrobiną soli. Na koniec udekoruj gazpacho świeżą bazylią i podawaj z pszenną grzanką oraz Ramą Cremefine.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

194
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
30
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
37
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe