Gazpacho – hiszpańska zupa pomidorowa na zimno

5


Łatwe


20 min.


2 os.

Składniki
Gazpacho::
czerwona papryka50 gramów
pomidorki koktajlowe pomarańczowe50 gramów
ogórek50 gramów
Sos spaghetti toscana Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek2 łyżki
Aromatyczny olej::
rozmaryn świeży gałązka2 sztuki
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr2 łyżki
gałązki tymianku2 sztuki
ząbek czosnku2 sztuki
cytryna1 sztuka
oliwa500 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zacznij od przygotowania zupy. Umyj, oczyść i pokrój w kostkę paprykę, pomidorki i ogórka.
Krok 2
Sos spaghetti Toscana dobrze schłodź w lodówce. Następnie wylej na dwa talerze, posyp świeżymi warzywami i skrop oliwą.
Krok 3
Teraz przygotuj aromatyczną oliwę. Zioła umyj i osusz. Czosnek rozgnieć i obierz. Cytrynę umyj w ciepłej wodzie, osusz i zetrzyj skórkę.
Krok 4
Powyższe składniki umieść w suchym i umytym słoiku (np. po sosie Knorr), dodaj przyprawę Knorr i zalej oliwą. Przechowuj w ciemnym i suchym miejscu przez ok 1 tydzień, aż oliwą nabierze odpowiedniego aromatu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl