Gęsta zupa chińska

0


Średnie


30 min.


3 os.

Składniki
woda1.5 litrów
pierś z kurczaka 1 sztuka
cukier2 łyżeczki
sos sojowy3 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
Rosół z kury Knorr2 sztuki
ananas z puszki0.5 opakowań
curry1 łyżeczka
grzyby Mun10 sztuk
mieszanka chińska mrożona0.5 opakowań
cebula dymka 1 szt
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.
Krok 3
Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.
Krok 4
Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.
Krok 5
Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.
Krok 6
W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl