Gęsta zupa chińska

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • mieszanka chińska mrożona - 0.5 opakowań
  • ananas z puszki - 0.5 opakowań
  • grzyby Mun - 10 sztuk
  • woda - 1.5 litrów
  • sos sojowy - 3 łyżki
  • curry - 1 łyżeczka
  • cukier - 2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • cebula dymka 1 szt

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz, odsącz i pokrój w paski.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodawaj do niego stopniowo sos sojowy.
  3. Do wody wrzuć kostki rosołowe Knorr.
  4. Dodaj pokrojonego ananasa i zalewę z połowy puszki.
  5. Bulion Knorr zagotuj, wrzuć mieszanką warzywną, grzyby i kurczaka. Dopraw przyprawami i cukrem.
  6. W nie wielkiej ilości wody wymieszaj mąkę. Wlej mieszankę do zupy i zagotuj ją aby lekko zgęstniałą. Podawaj gorącą posypaną siekana cebulą dymką.