Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łby rybne z pstrąga i makreli - 4 sztuki
  • włoszczyzna - 1 szklanka
  • chilli drobno posiekana - 1 łyżeczka
  • mleko kokosowe - 0.33 szklanek
  • makaron świderki pełnoziarnisty - 1 szklanka
  • sól - 0.5 łyżeczek
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.
  2. Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.