Gicz jagnięca z sosem chutney
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gicz jagnięca - 500 gramów
  • sos chutney - 1 opakowanie
  • marchewka - 2 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • woda - 1 litr
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżeczka
  • Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę, cebulę i ziemniaki pokrój na ładne okrągłe plastry.
  2. Następnie ułóż marchewkę i cebulę na przemian z ziemniakami w naczyniu żaroodpornym.
  3. Wodę zagotuj z esencją Knorr, sosem chutney i połową rozmarynu. Zalej sosem mięso i warzywa.
  4. Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 75 minut.
  5. Na ostatnie 15 minut pieczenia zdejmij folię. Potrawę podawaj udekorowaną gałązką rozmarynu.