Gniazdka szpinakowe

Składniki:

  • szpinak - 500 unit
  • Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 unit
  • jajka - 5 sztuk
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki
  • masło - 75 gramów
  • śmietana kwaśna - 100 ml

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak umyj dokładnie, cebulę i czosnek posiekaj drobno a następnie przesmaż wszystko razem. Dopraw do smaku i odparuj.
  2. Blachę posmaruj tłuszczem, kładź na niej szpinak uformowany w gniazdka (w tym celu rękaw cukierniczy napełnij szpinakiem).
  3. Do każdego gniazdka wbij jajko, dopraw. Gniazdka piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj na chrupiącym placku ziemniaczanym z kwaśną śmietaną.
  4. Przygotuj placki ziemniaczane Fix Knorr. Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z 1 jajkiem i wodą. Usmaż 4 duże placki - po 1 szt. na osobę.