| |||||||||
| Składniki | ||
| gotowe gnocchi | 1 opakowanie | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| masło | 50 gramów | |
| śmietana 30% | 200 mililitrów | |
| ser gorgonzola | 100 gramów | |
| świeżo mielony czarny pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ugotuj gnocchi zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu wraz z kostką Knorr. |
| Krok 2 |
| Na patelni roztop masło, a następnie dodaj śmietankę. |
| Krok 3 |
| Gdy sos będzie jednolity, dodaj pokruszoną gorgonzolę. Poczekaj, aż ser się rozpuści. |
| Krok 4 |
| Dodaj odcedzone kluski. Szybko wymieszaj. Danie podawaj od razu, posypane świeżo mielonym pieprzem. |
| Autor: przepisy.pl |