Gnocchi z gorgonzolą
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe gnocchi - 1 opakowanie
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • margaryna - 50 gramów
  • śmietana 30% - 200 mililitrów
  • ser gorgonzola - 100 gramów
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj gnocchi zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu wraz z kostką Knorr.
  2. Na patelni roztop margarynę, a następnie dodaj śmietankę.
  3. Gdy sos będzie jednolity, dodaj pokruszoną gorgonzolę. Poczekaj, aż ser się rozpuści.
  4. Dodaj odcedzone kluski. Szybko wymieszaj. Danie podawaj od razu, posypane świeżo mielonym pieprzem.