Gnocchi z gorgonzolą

5


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
gotowe gnocchi1 opakowanie
Rosół z kury Knorr1 sztuka
margaryna50 gramów
śmietana 30%200 mililitrów
ser gorgonzola 100 gramów
świeżo mielony czarny pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj gnocchi zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu wraz z kostką Knorr.
Krok 2
Na patelni roztop margarynę, a następnie dodaj śmietankę.
Krok 3
Gdy sos będzie jednolity, dodaj pokruszoną gorgonzolę. Poczekaj, aż ser się rozpuści.
Krok 4
Dodaj odcedzone kluski. Szybko wymieszaj. Danie podawaj od razu, posypane świeżo mielonym pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl