|
Składniki | ||
Gnocchi | 1 kilogram | |
pieczarki | 0.5 kilogramów | |
świeży szpinak | 200 gramów | |
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
biała cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
orzechy włoskie | 150 gramów | |
oliwa z oliwek | 30 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Gnocchi ugotuj do miękkości w wodzie.Pieczarki, czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę a następnie podsmaż na oliwie. |
Krok 2 |
Do podsmażonych warzyw wlej Sos śmietanowo-grzybowy Knorr. Całość zagotuj. |
Krok 3 |
Następnie dodaj gotowe gnocchi. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania gnocchi. |
Krok 4 |
Na końcu dodaj porwany i oczyszczony szpinak oraz orzechy. Gotuj jeszcze przez chwilę, zamieszaj i natychmiast podawaj. |
Autor: przepisy.pl |