| |||||||||
| Składniki | ||
| Gnocchi | 1 kilogram | |
| pieczarki | 0.5 kilogramów | |
| świeży szpinak | 200 gramów | |
| Sos śmietanowo-grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
| biała cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| orzechy włoskie | 150 gramów | |
| oliwa z oliwek | 30 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Gnocchi ugotuj do miękkości w wodzie.Pieczarki, czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę a następnie podsmaż na oliwie. |
| Krok 2 |
| Do podsmażonych warzyw wlej Sos śmietanowo-grzybowy Knorr. Całość zagotuj. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj gotowe gnocchi. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania gnocchi. |
| Krok 4 |
| Na końcu dodaj porwany i oczyszczony szpinak oraz orzechy. Gotuj jeszcze przez chwilę, zamieszaj i natychmiast podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |