Gnocchi w sosie grzybowym ze szpinakiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Gnocchi - 1 kilogram
  • pieczarki - 0.5 kilogramów
  • świeży szpinak - 200 gramów
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • biała cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • orzechy włoskie - 150 gramów
  • oliwa z oliwek - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Gnocchi ugotuj do miękkości w wodzie.Pieczarki, czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę a następnie podsmaż na oliwie.
  2. Do podsmażonych warzyw wlej Sos śmietanowo-grzybowy Knorr. Całość zagotuj.
  3. Następnie dodaj gotowe gnocchi. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania gnocchi.
  4. Na końcu dodaj porwany i oczyszczony szpinak oraz orzechy. Gotuj jeszcze przez chwilę, zamieszaj i natychmiast podawaj.