Gnocchi w sosie grzybowym ze szpinakiem

13


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
Gnocchi1 kilogram
pieczarki0.5 kilogramów
świeży szpinak200 gramów
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr1 opakowanie
biała cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
orzechy włoskie150 gramów
oliwa z oliwek30 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Gnocchi ugotuj do miękkości w wodzie.Pieczarki, czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę a następnie podsmaż na oliwie.
Krok 2
Do podsmażonych warzyw wlej Sos śmietanowo-grzybowy Knorr. Całość zagotuj.
Krok 3
Następnie dodaj gotowe gnocchi. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dolać trochę wody z gotowania gnocchi.
Krok 4
Na końcu dodaj porwany i oczyszczony szpinak oraz orzechy. Gotuj jeszcze przez chwilę, zamieszaj i natychmiast podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl