|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
jajko | 3 sztuki | |
mąka | 0.5 kilogramów | |
mleko | 1.5 szklanek | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
cukier | 0.5 szklanek | |
Dodatki: | ||
śmietana kremówka 30 % | 1 opakowanie | |
brzoskwinie | 1 słoik | |
cukier wanliowy | 1 opakowanie | |
Do posmarowania: | ||
olej | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GĘSTĄ MASĘ. |
Krok 2 |
GOFROWNICĘ ROZGRZAĆ, POSMAROWAĆ LEKKO OLEJEM. |
Krok 3 |
MAŁYMI PORCJAMI WLAĆ CIASTO - OKOŁO 4 ŁYŻEK - I PIEC 5 MINUT NA ZŁOTY KOLOR. |
Krok 4 |
ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM. |
Krok 5 |
UPIECZONE GOFRY UDEKOROWAĆ BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI POKROJONYMI W KOSTKĘ. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |