| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk | |
| jajko | 3 sztuki | |
| mąka | 0.5 kilogramów | |
| mleko | 1.5 szklanek | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| Dodatki: | ||
| śmietana kremówka 30 % | 1 opakowanie | |
| brzoskwinie | 1 słoik | |
| cukier wanliowy | 1 opakowanie | |
| Do posmarowania: | ||
| olej | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GĘSTĄ MASĘ. |
| Krok 2 |
| GOFROWNICĘ ROZGRZAĆ, POSMAROWAĆ LEKKO OLEJEM. |
| Krok 3 |
| MAŁYMI PORCJAMI WLAĆ CIASTO - OKOŁO 4 ŁYŻEK - I PIEC 5 MINUT NA ZŁOTY KOLOR. |
| Krok 4 |
| ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM. |
| Krok 5 |
| UPIECZONE GOFRY UDEKOROWAĆ BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI POKROJONYMI W KOSTKĘ. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |