GOFRY DOMOWE Z BITA SMIETANĄ I OWOCAMI
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 5 minut
  • 200 STOPNI °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • jajko - 3 sztuki
  • mąka - 0.5 kilogramów
  • mleko - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier - 0.5 szklanek
  • dodatki
  • śmietana kremówka 30 % - 1 opakowanie
  • brzoskwinie - 1 słoik
  • cukier wanliowy - 1 opakowanie
  • do posmarowania
  • olej - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ NA GĘSTĄ MASĘ.
  2. GOFROWNICĘ ROZGRZAĆ, POSMAROWAĆ LEKKO OLEJEM.
  3. MAŁYMI PORCJAMI WLAĆ CIASTO - OKOŁO 4 ŁYŻEK - I PIEC 5 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.
  4. ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM WANILIOWYM.
  5. UPIECZONE GOFRY UDEKOROWAĆ BITĄ ŚMIETANĄ I BRZOSKWINIAMI POKROJONYMI W KOSTKĘ.