| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 60 gramów | |
| mąka | 0.75 szklanek | |
| cukier | 3 łyżki | |
| mleko | 1.5 szklanek | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajko | 6 sztuk | |
| śmietana 18% | 0.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku zagotowujemy cukier, szklankę mleka, Kasię i sól. |
| Krok 2 |
| Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesianą mąkę, mieszamy pilnując, aby nie zrobiły się grudki i odstawiamy do wystygnięcia. |
| Krok 3 |
| Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku, później pozostałe mleko i śmietanę. |
| Krok 4 |
| Wymieszaną masę odstawiamy na godzinę. Smażymy na rozgrzanej gofrownicy. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |