|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 60 gramów | |
mąka | 0.75 szklanek | |
cukier | 3 łyżki | |
mleko | 1.5 szklanek | |
sól | 1 szczypta | |
jajko | 6 sztuk | |
śmietana 18% | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku zagotowujemy cukier, szklankę mleka, Kasię i sól. |
Krok 2 |
Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesianą mąkę, mieszamy pilnując, aby nie zrobiły się grudki i odstawiamy do wystygnięcia. |
Krok 3 |
Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku, później pozostałe mleko i śmietanę. |
Krok 4 |
Wymieszaną masę odstawiamy na godzinę. Smażymy na rozgrzanej gofrownicy. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |