Gofry Francuskie

9


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia60 gramów
mąka0.75 szklanek
cukier3 łyżki
mleko1.5 szklanek
sól1 szczypta
jajko6 sztuk
śmietana 18%0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
W garnku zagotowujemy cukier, szklankę mleka, Kasię i sól.
Krok 2
Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesianą mąkę, mieszamy pilnując, aby nie zrobiły się grudki i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3
Do wystudzonej masy dodajemy po jednym jajku, później pozostałe mleko i śmietanę.
Krok 4
Wymieszaną masę odstawiamy na godzinę. Smażymy na rozgrzanej gofrownicy.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl