Gofry z bitą śmietaną i owocami
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • w gofrownicy °C

Składniki:

  • jajko - 2 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • olej - 0.5 szklanek
  • mleko - 1.5 szklanek
  • cukier - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • sól - 0.25 łyżeczek
  • śmietana kremówka - 200 mililitrów
  • cukier puder - 0.3 szklanek
  • owoce sezonowe - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Składniki połączyć ze sobą na gładką masę.
  2. Gofrownicę posmarować olejem, upiec gofry. (porcja na około 6-8 gofrów).
  3. Ubić kremówkę z cukrem pudrem.
  4. Na gofra wyłożyć 2-3 łyżki kremówki, posypać owocami.