Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubij na sztywną pianę. |
Krok 2 |
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.
|
Krok 3 |
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
|
Krok 4 |
Stwórz aromatyczny sos włoski łącząc sos sałatkowy Knorr z trzema łyżkami oliwy i trzema łyżkami wody.
|
Krok 5 |
Paprykę natrzyj delikatnie oliwą i upiecz w nagrzanym do 200*C piekarniku , zdejmij z niej skórkę, usuń pestki, a następnie pokrój w paseczki.
|
Krok 6 |
Paski papryki pomieszaj z sałatą i oliwkami, skrop sosem sałatkowym. Garść sałaty połóż na gofra, na wierzch wywiń plastry szynki parmeńskiej. Gofra wykończ serem parmezan pokrojonym w cienkie płaty.
|