Gofry ze szpinakiem i łososiem
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżka
  • mleko - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • jogurt naturalny - 100 mililitrów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś wędzony - 300 gramów
  • kapary - 2 łyżki
  • mała czerwona papryka - 1 sztuka
  • ser parmezan

Sposób przygotowania:

  1. Białka ubij na sztywną pianę.
  2. Kasię rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.
  3. Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
  4. Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak
  5. Całość smaż chwilę, następnie dodaj śmietanę wymieszaną z Fixem Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.
  6. Wszystko razem gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje. Dodaj posiekane kapary i pokrojonego w paseczki łososia. Tak przygotowany szpinak nałóż na gofry i posyp po wierzchu tartym serem.