Gofry ze szpinakiem

22


Łatwe


15 min.


6 os.

Składniki
Gofry:
mąka1 szklanka
jajka2 sztuki
cukier1 łyżka
mleko1 szklanka
jogurt naturalny100 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 szczypta
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
margaryna100 gramów
Szpinak:
mrożony szpinak450 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
suszone pomidory100 gramów
mała cebula1 sztuka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr0.5 łyżeczek
żółty ser100 gramów
śmietana 18%200 mililitrów
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.
Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak oraz suszone pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 5
Całość smaż chwilę, po czym połącz śmietanę z fixem Knorr i tak uzyskany kremowy dressing dodaj do szpinaku.
Krok 6
Wszystko razem gotuj przez chwile aż sos zgęstnieje a następnie posyp papryką. Tak przygotowany szpinak nałóż na gofry i posyp po wierzchu żółtym serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl