| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubij na sztywną pianę.
|
| Krok 2 |
| Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.
|
| Krok 3 |
| Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
|
| Krok 4 |
| Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak oraz suszone pokrojone w kostkę pomidory.
|
| Krok 5 |
| Całość smaż chwilę, po czym połącz śmietanę z fixem Knorr i tak uzyskany kremowy dressing dodaj do szpinaku.
|
| Krok 6 |
| Wszystko razem gotuj przez chwile aż sos zgęstnieje a następnie posyp papryką. Tak przygotowany szpinak nałóż na gofry i posyp po wierzchu żółtym serem.
|