GofryArka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 5 minut
  • 190v °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 3 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • jajko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • mleko - 2 szklanki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • dekoracja
  • bita śmietana - 1 opakowanie
  • cukier puder do dekoracji - 1 unit
  • brzoskwinie - 2 sztuki
  • dżem - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuścić.
  2. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać żółtka, mleko, cukier puder i cukier waniliowy. Wszystko razem miksować.
  3. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i lekko wymieszać.
  4. Piec na wysmarowanej i rozgrzanej gofrownicy, układać na kratce.
  5. Dekorować bitą śmietaną i owocami. Smacznego.