Gołąbki bez zawijania wegetariańskie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • torebki ryżu - 2 sztuki
  • Fix Gołąbki bez zawijania Knorr - 1 opakowanie
  • kapusta włoska - 0.5 sztuk
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 50 gramów
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • pomidory pelati - 1 opakowanie
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • woda - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekaj, paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę.
  2. Z ryżem wymieszaj kapustę, paprykę, Fix Knorr, jajko oraz bułkę tartą.
  3. Cebulę, bazylię i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na patelni, dodaj pomidory i wodę, dopraw do smaku.
  4. Z gotowej masy formuj kotlety, włóż delikatnie do sosu i gotuj 10 min.
  5. Gołąbki podawaj oblane sosem.