Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

4


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone mix650 gramów
młoda kapusta biała0.5 sztuk
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr1 opakowanie
cebula biała1 sztuka
bułka tarta50 gramów
pomidory pelati1 opakowanie
świeże oregano2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
szalotka50 gramów
oliwa do smażenia
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl