| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone mix | 650 gramów | |
| młoda kapusta biała | 0.5 sztuk | |
| Przyprawa do mięsa mielonego Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula biała | 1 sztuka | |
| bułka tarta | 50 gramów | |
| pomidory pelati | 1 opakowanie | |
| świeże oregano | 2 sztuki | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| szalotka | 50 gramów | |
| oliwa do smażenia | ||
| woda | 100 mililitrów | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem. | 
| Krok 2 | 
| Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni. | 
| Krok 3 | 
| Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min. | 
| Krok 4 | 
| Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min. | 
| Krok 5 | 
| Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym. | 
| Autor: przepisy.pl |