Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone mix650 gramów
młoda kapusta biała0.5 sztuk
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr 1 opakowanie
cebula biała1 sztuka
bułka tarta50 gramów
pomidory pelati1 opakowanie
świeże oregano2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
szalotka50 gramów
oliwa do smażenia
woda100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem.
Krok 2
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni.
Krok 3
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min.
Krok 4
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min.
Krok 5
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl