|
Składniki | ||
mięso mielone mix | 650 gramów | |
młoda kapusta biała | 0.5 sztuk | |
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr | 1 opakowanie | |
cebula biała | 1 sztuka | |
bułka tarta | 50 gramów | |
pomidory pelati | 1 opakowanie | |
świeże oregano | 2 sztuki | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
szalotka | 50 gramów | |
oliwa do smażenia | ||
woda | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone połącz z posiekaną kapustą i cebulą dodając bułkę lub kaszę i jajko, dopraw do smaku przyprawą do miesa mielonego Knorr, solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Uformuj gołąbki i przesmaż na patelni. |
Krok 3 |
Szalotki i czosnek obierz i posiekaj, przesmaż na patelni dodając posiekane oregano, wodę i pomidory pelati, gotuj 6 min. |
Krok 4 |
Do sosu dodaj przesmażone gołąbki, gotuj ok 20 min. |
Krok 5 |
Podawaj na talerzu oblane sosem pomidorowym. |
Autor: przepisy.pl |