Gołąbki bez zawijania - VIDEO

92


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone500 gramów
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr1 opakowanie
ryż torebka1 sztuka
kapusta0.25 sztuk
mały koncentrat pomidorowy1 sztuka
woda500 mililitrów
sól1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
Krok 2
Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni z dipem. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
Krok 3
Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl