Gołąbki bez zawijania - VIDEO
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 500 gramów
  • Fix Gołąbki bez zawijania Knorr - 1 opakowanie
  • ryż torebka - 1 sztuka
  • kapusta - 0.25 sztuk
  • mały koncentrat pomidorowy - 1 sztuka
  • woda - 500 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
  2. Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni z dipem. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
  3. Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.