Gołąbki bez zawijania - VIDEO

106


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone500 gramów
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr1 opakowanie
ryż torebka1 sztuka
kapusta0.25 sztuk
mały koncentrat pomidorowy1 sztuka
woda500 mililitrów
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.
Krok 2
Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni z dipem. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.
Krok 3
Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl