Gołąbki na parze z sosem bolognese
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • włoska kapusta liście - 12 sztuk
  • chuda mielona wołowina lub mielone mięso z indyka - 500 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr - 1 sztuka
  • pomidory krojone z puszki - 400 gramów
  • Rama Classic - 2 łyżki
  • pietruszka - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • cebula - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i cebulę. Przez 1 minutę gotuj oddzielnie każdy liść kapusty we wrzącej wodzie. Liście odsącz i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Przez 5 minut smaż cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny. Przyrumień mięso, mieszając cały czas. Dodaj pomidory i sos Spaghetti Bolognese extra ziołowe. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj.
  3. Aby wykonać roladkę, umieść porcję mięsnego nadzienia po wewnętrznej stronie liścia. Zegnij krawędzie liścia do środka i ściśle zwiń. Korzystając ze specjalnego garnka, gotuj roladki na parze przez około 5 minut. Potrawa jest gotowa do podania.