Przygotowanie |
Krok 1 |
Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i cebulę. Przez 1 minutę gotuj oddzielnie każdy liść kapusty we wrzącej wodzie. Liście odsącz i osusz papierowym ręcznikiem. |
Krok 2 |
Przez 5 minut smaż cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny. Przyrumień mięso, mieszając cały czas. Dodaj pomidory i sos Spaghetti Bolognese extra ziołowe. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj. |
Krok 3 |
Aby wykonać roladkę, umieść porcję mięsnego nadzienia po wewnętrznej stronie liścia. Zegnij krawędzie liścia do środka i ściśle zwiń. Korzystając ze specjalnego garnka, gotuj roladki na parze przez około 5 minut. Potrawa jest gotowa do podania. |