Gołąbki na parze z sosem bolognese

13


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
włoska kapusta liście12 sztuk
chuda mielona wołowina lub mielone mięso z indyka500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr1 sztuka
pomidory krojone z puszki400 gramów
Rama Classic2 łyżki
pietruszka2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
cebula1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Drobno posiekaj pietruszkę, czosnek i cebulę. Przez 1 minutę gotuj oddzielnie każdy liść kapusty we wrzącej wodzie. Liście odsącz i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Przez 5 minut smaż cebulę i czosnek na 1 łyżce margaryny. Przyrumień mięso, mieszając cały czas. Dodaj pomidory i sos Spaghetti Bolognese extra ziołowe. Zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dodaj pietruszkę i wymieszaj.
Krok 3
Aby wykonać roladkę, umieść porcję mięsnego nadzienia po wewnętrznej stronie liścia. Zegnij krawędzie liścia do środka i ściśle zwiń. Korzystając ze specjalnego garnka, gotuj roladki na parze przez około 5 minut. Potrawa jest gotowa do podania.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl