Gołąbki z botwinki

11


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
duże liście botwinki20 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
grzyby mrożone150 gramów
cebula biała1 sztuka
bułka tarta2 łyżki
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
oliwa do smażenia30 mililitrów
wino100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Liście botwinki oczyść i umyj, następnie sparz chwilę we wrzącej wodzie.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Grzyby posiekaj drobno i dodaj do cebuli, smaż chwilę razem. Po chwili wlej 100 mililitrów wina i gotuj do momentu, gdy płyn odparuje.
Krok 3
Następnie dopraw grzyby pokruszoną mini kostką Knorr oraz pieprzem, dodaj tartą bułkę i całość wymieszaj.
Krok 4
Gotowy farsz nakładaj po małej łyżce na każdy z liści botwinki i zwijaj, jak tradycyjne gołąbki. Danie podawaj z grzybowym sosem udekorowane listkami świeżych ziół.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl