|
Składniki | ||
ziemniaki | 8 sztuk | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
olej | ||
rozmaryn | ||
sos sojowy | ||
pieprz ziołowy | ||
kasza jęczmienna | 0.5 szklanek | |
luźna kapusta | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście. |
Krok 2 |
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce. |
Krok 3 |
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana. |
Krok 4 |
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju. |
Krok 5 |
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny. |
Autor: pasibrzuch |