Gołąbki z kaszą i ziemniakami

0


Łatwe


90 min.


3 os.

Składniki
ziemniaki8 sztuk
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
olej
rozmaryn
sos sojowy
pieprz ziołowy
kasza jęczmienna0.5 szklanek
luźna kapusta1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.
Krok 4
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl