| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 8 sztuk | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| olej | ||
| rozmaryn | ||
| sos sojowy | ||
| pieprz ziołowy | ||
| kasza jęczmienna | 0.5 szklanek | |
| luźna kapusta | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce. |
| Krok 3 |
| Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana. |
| Krok 4 |
| Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny. |
| Autor: pasibrzuch |