Gołąbki z kaszą jaglaną i serem wędzonym

26


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kapusta włoska1 sztuka
kasza jaglana300 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
pieczarki10 sztuk
ser wędzony, starty100 gramów
natka pietruszki posiekana1 pęczek
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Wystudź, a następnie dodaj starty ser i posiekaną natkę. Całość dopraw do smaku.
Krok 2
Z kapusty wytnij głąb i sparz ją w całości w dużym garnku, we wrzącej wodzie. Co chwila oddzielaj widelcem sparzone liście kapusty i wyjmuj je.
Krok 3
Na każdy liść nałóż porcję przygotowanej kaszy i zwiń, jak tradycyjne gołąbki.
Krok 4
Pieczarki pokrój w "ósemki". Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pieczarki i smaż chwilę razem. Wlej 500 ml wody i zagotuj.
Krok 5
Następnie żeby sos był odpowiednio gęsty i dobrze doprawiony dodaj Naturalnie smaczne Gulasz Knorr, dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień.
Krok 6
Do przygotowanego sosu wkładaj ostrożnie gołąbki. Przykryj garnek i gotuj potrawę 25 minut. Podawaj na ciepło.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl