Przygotowanie |
Krok 1 |
Kaszę ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Wystudź, a następnie dodaj starty ser i posiekaną natkę. Całość dopraw do smaku. |
Krok 2 |
Z kapusty wytnij głąb i sparz ją w całości w dużym garnku, we wrzącej wodzie. Co chwila oddzielaj widelcem sparzone liście kapusty i wyjmuj je. |
Krok 3 |
Na każdy liść nałóż porcję przygotowanej kaszy i zwiń, jak tradycyjne gołąbki. |
Krok 4 |
Pieczarki pokrój w "ósemki". Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu, dodaj pieczarki i smaż chwilę razem. Wlej 500 ml wody i zagotuj. |
Krok 5 |
Następnie żeby sos był odpowiednio gęsty i dobrze doprawiony dodaj Naturalnie smaczne Gulasz Knorr, dokładnie wymieszaj. Zmniejsz ogień. |
Krok 6 |
Do przygotowanego sosu wkładaj ostrożnie gołąbki. Przykryj garnek i gotuj potrawę 25 minut. Podawaj na ciepło. |