Gołąbki z młodej kapusty w pomidorach

0


Łatwe


90 min.


6 os.

Składniki
młoda kapusta1 sztuka
pieprz
sól
cukier
przecier pomidorowy2 szklanki
ryż1 szklanka
mąka1 łyżka
cebula1 sztuka
mieszane mielone mięso600 gramów
Rosół wołowy Knorr1.5 szklanek
masło3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Ryż gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Obraną i posiekana cebulę zeszklij na 1 łyżce masła.
Krok 3
Do mięsa dodaj ryż i cebulę. Dopraw solą i pieprzem, wyrób.
Krok 4
Z kapusty oddziel liście, włóż do wrzącej wody i gotuj do momentu gdy lekko zmiękną.
Krok 5
Na liściach układaj porcje farszu, zwiń.
Krok 6
Gołąbki ciasno ułóż w garnku, zalej bulionem Knorr i duś przez 40 minut.
Krok 7
Pozostałe masło stop, oprósz mąką i zasmaż. Dolej przecier i zagotuj. Sos przypraw, sola, pieprzem i cukrem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl