| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z kapusty wytnij głąb, a następnie gotuj ją w całości w dużym garnku, w lekko osolonej wodzie. Kiedy górne listki będą lekko zmieniać kolor, zdejmuj je i wyjmuj do ostygnięcia. Z liści kapusty zetnij zgrubienia.
|
| Krok 2 |
| W misce połącz mięso mielone, rozdrobnioną kostkę Knorr, posiekany szczypiorek i jajko.
|
| Krok 3 |
| Na każdy listek kapusty wyłóż łyżką farsz i zawiń kapustę, tworząc gołąbka.
|
| Krok 4 |
| Przygotuj Fix Gołąbki bez zawijania Knorr, łącząc go z 400 ml wody.
|
| Krok 5 |
| Ciasno ułóż gołąbki na dnie garnka. Zalej sosem pomidorowym, dodaj margarynę i duś około 15 minut. |