Przygotowanie |
Krok 1 |
Z kapusty wytnij głąb, a następnie gotuj ją w całości w dużym garnku, w lekko osolonej wodzie. Kiedy górne listki będą lekko zmieniać kolor, zdejmuj je i wyjmuj do ostygnięcia. Z liści kapusty zetnij zgrubienia.
|
Krok 2 |
W misce połącz mięso mielone, rozdrobnioną kostkę Knorr, posiekany szczypiorek i jajko.
|
Krok 3 |
Na każdy listek kapusty wyłóż łyżką farsz i zawiń kapustę, tworząc gołąbka.
|
Krok 4 |
Przygotuj Fix Gołąbki bez zawijania Knorr, łącząc go z 400 ml wody.
|
Krok 5 |
Ciasno ułóż gołąbki na dnie garnka. Zalej sosem pomidorowym, dodaj margarynę i duś około 15 minut. |