Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym

46


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe500 gramów
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr1 opakowanie
młoda kapusta1 sztuka
jajko1 sztuka
szczypiorek1 pęczek
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
margaryna2 łyżki
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Z kapusty wytnij głąb, a następnie gotuj ją w całości w dużym garnku, w lekko osolonej wodzie. Kiedy górne listki będą lekko zmieniać kolor, zdejmuj je i wyjmuj do ostygnięcia. Z liści kapusty zetnij zgrubienia.
Krok 2
W misce połącz mięso mielone, rozdrobnioną kostkę Knorr, posiekany szczypiorek i jajko.
Krok 3
Na każdy listek kapusty wyłóż łyżką farsz i zawiń kapustę, tworząc gołąbka.
Krok 4
Przygotuj Fix Gołąbki bez zawijania Knorr, łącząc go z 400 ml wody.
Krok 5
Ciasno ułóż gołąbki na dnie garnka. Zalej sosem pomidorowym, dodaj margarynę i duś około 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl