Gołąbki z nadzieniem drobiowym

0


Trudne


60 min.


8 os.

Składniki
mięso mielone z indyka500 gramów
Fix Kotlety mielone Knorr1 opakowanie
kapusta włoska1 sztuka
ryż100 gramów
pestki dyni2 łyżeczki
sos sojowy2 łyżki
margaryna2 łyżki
olej sezamowy0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj kapustę, oddziel delikatnie liście, odetnij głąb i zgrubienia. Sparz liście partiami we wrzącej wodzie.
Krok 2
Mięso wymieszaj z Fixem Knorr, dodaj pestki dyni i sos sojowy. Ryż ugotuj.
Krok 3
Na liście kapusty nałóż farsz i zwiń ciasno gołąbki. Ułóż w żaroodpornym naczyniu wyścielonym pozostałymi liśćmi kapusty. Posyp wiórkami margaryny, podlej niewielką ilością wody, dodaj łyżkę sosu sojowego i kilka kropel oleju sezamowego.
Krok 4
Przykryj naczynie, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj do miękkości w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl