Gorące rynki .
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet rybny - 4 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • piwo - 1 szklanka
  • woda - 1 szklanka
  • olej do smażenia - 6 łyżek
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 4 szczypty
  • koperek - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Filety podzielić na małe kawałki , oprószyć solą i pieprzem .
  2. Mąkę , wodę , piwo i jako zmiksować na jednolitą masę . Kawałki ryby moczyć w cieście , smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju , odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem , skropić sokiem z cytryny . Fileciki są równie pyszne na ciepło , jak i na zimno . Serwuj je z sosem keczupowo - majonezowym .