| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Utrzeć Kasię z cukrem pudrem, stopniowo dodawać po jednym żółtku. |
| Krok 2 |
| Do utartej masy dodać mąkę zwykłą zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną . |
| Krok 3 |
| Dodać następnie olejek zapachowy i ubite białka. |
| Krok 4 |
| Wymieszać. |
| Krok 5 |
| Do gotowania babki potrzebna jest specjalna foremka z zamknięciem , wysmarowana Kasią i posypana bułką tartą bądź kaszą manną ( zapobiega przywieraniu ciasta do blachy). |
| Krok 6 |
| Wyłożyć masę do foremki i ją zamknąć. |
| Krok 7 |
| Włożyć foremkę do garnka wypełnionego gotującą się wodą (do 1/3 wysokości garnka). |
| Krok 8 |
| Gotować babkę w garnku przykrytym dokładnie pokrywą. |
| Krok 9 |
| Po ugotowaniu wyciągnąć blaszkę z wody, otworzyć wieczko, wyłożyć ciasto na talerz. |
| Krok 10 |
| Przygotować polewę czekoladową i polać nią dokładnie ostudzone ciasto. Smacznego ! |