Gotowana babka

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 5 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • mąka kartoflana - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • olej - 1 łyżka
  • ocet - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać.
  2. Wlać ciasto do specjalnej formy przeznaczonej do gotowania babki.
  3. Formę wstawić do garnka z zimną wodą.
  4. Woda powinna zakrywać tylko 3/4 wysokości foremki.
  5. Kiedy woda zacznie się gotować, zaczynamy odmierzać czas "gotowania" ciasta.
  6. Gotujemy 70 minut.
  7. Po przyrządzeniu babkę można posypać cukrem pudrem.