Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kukurydza świeża, mrożona lub konserwowa - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 2 łyżki
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ze świeżej kukurydzy odkrój nożem ziarenka i gotuj do miękkości. Kukurydzę mrożoną gotuj 1 minutę, zaś konserwową odcedź z nadmiaru wody. Po gotowaniu odcedź kukurydzę i zachowaj 3-5 łyżek wody.
  2. Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż kukurydzę. Po chwili dodaj paprykę.
  3. Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj, skrop sokiem z cytryny i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.