Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
kukurydza świeża, mrożona lub konserwowa450 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr1 opakowanie
masło lub margaryna2 łyżki
cytryna0.5 sztuk
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ze świeżej kukurydzy odkrój nożem ziarenka i gotuj do miękkości. Kukurydzę mrożoną gotuj 1 minutę, zaś konserwową odcedź z nadmiaru wody. Po gotowaniu odcedź kukurydzę i zachowaj 3-5 łyżek wody.
Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż kukurydzę. Po chwili dodaj paprykę.
Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.
Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, skrop sokiem z cytryny i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl