Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem

0


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
pałki z kurczaka duże2 sztuki
masło1 łyżka
olej z pestek winogron1 łyżka
papryka czerwona pokrojona w paski 2 łyżki
papryka zielona pokrojona w paski2 łyżki
papryka żółta pokrojona w paski 2 łyżki
natka pietruszki pokrojona2 łyżki
garść sałat mix kolorowych 1 sztuka
woda1.5 szklanek
Bulion warzywny Knorr0.5 sztuk
Fix Leczo Knorr2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut. Wyjąć ,,pałki" z wywaru- niech obeschną i ostygną trochę . Na patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić paprykę .Podsmażyć . Dołożyć mięso i obsmażyć do obrumienienia. Podlać 1/2 szklanki wywaru .Wsypać Fix. Wymieszać i dusić na małym gazie 10 minut.
Krok 2
Podawać ułożone na mixie sałat z ryżem posypane natką pietruszki.
Autor: Grażyna MolakPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl