Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka duże - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • olej z pestek winogron - 1 łyżka
  • papryka czerwona pokrojona w paski - 2 łyżki
  • papryka zielona pokrojona w paski - 2 łyżki
  • papryka żółta pokrojona w paski - 2 łyżki
  • natka pietruszki pokrojona - 2 łyżki
  • garść sałat mix kolorowych - 1 sztuka
  • woda - 1.5 szklanek
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 0.5 sztuk
  • Fix Leczo Knorr - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso zalać wodą . Dodać kostkę bulionową i gotować 45 minut. Wyjąć ,,pałki" z wywaru- niech obeschną i ostygną trochę . Na patelni rozgrzać masło i olej. Wrzucić paprykę .Podsmażyć . Dołożyć mięso i obsmażyć do obrumienienia. Podlać 1/2 szklanki wywaru .Wsypać Fix. Wymieszać i dusić na małym gazie 10 minut.
  2. Podawać ułożone na mixie sałat z ryżem posypane natką pietruszki.