Gotowane pulpety w sosie pomidorowym
  • 20 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone np. z indyka - 500 gramów
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • kajzerka - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • kapary - 2 łyżki
  • pomidory pelati krojone - 1 puszka
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, dodaj do mięsa mielonego. Posiekaj natkę pietruszki.
  2. Połowę opakowania Knorr do pulpetów dodaj do mięsa mielonego, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie.
  4. Na patelnie wlej pomidory z puszki, dodaj kapary i pozostałą część opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj, gotuj pod przykryciem 2 – 3 minuty. Pulpetu podawaj z dowolnym dodatkiem skrobiowym, z wierzchu posyp natką pietruszki