Gotowane pulpety w sosie pomidorowym

315


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone np. z indyka500 gramów
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
kajzerka1 sztuka
jajko1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
kapary2 łyżki
pomidory pelati krojone1 puszka
natka pietruszki1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij, dodaj do mięsa mielonego. Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 2
Połowę opakowania Knorr do pulpetów dodaj do mięsa mielonego, wbij jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Z powstałej masy uformuj małe okrągłe pulpeciki. Obsmaż je delikatnie na rozgrzanej oliwie.
Krok 4
Na patelnie wlej pomidory z puszki, dodaj kapary i pozostałą część opakowania Knorr, całość dokładnie wymieszaj, gotuj pod przykryciem 2 – 3 minuty. Pulpetu podawaj z dowolnym dodatkiem skrobiowym, z wierzchu posyp natką pietruszki
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl