| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kurczaka dokładnie umyj i osusz. Z pomarańczy obierz cienko skórkę i pokrój miąższ. Dymki razem ze szczypiorkiem i papryczkę posiekaj. |
| Krok 2 |
| Wszystkie składniki, oprócz kurczaka, wrzuć do dużego rondla, wlej wodę i dodaj Bulionetkę drobiową Knorr. Zagotuj stale mieszając. |
| Krok 3 |
| Kurczaka włóż piersią do dołu i zmniejsz ogień. Gotuj powoli przez 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie kurczaka odwróć i gotuj ponownie przez 15 minut. Następnie zdejmij rondel z ognia i zostaw przykryty na 30 minut. |
| Krok 4 |
| Wyjmij kurczaka i pokrój na porcje, ułóż na półmisku i skrop częścią zalewy. Resztę zalewy przecedź i podawaj w sosjerce. Kurczaka podawaj z ryżem. |