Gotowany sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1017

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

1 litr

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja roztrzepać ze śmietaną i wlać do gotującego się mleka.

Krok 2

Gotować aż powstanie twaróg, a następnie odcedzić i wystudzić.

Krok 3

Kostkę Kasi utrzeć z cukrem, dodać ostygnięty twaróg i ucierać.

Krok 4

Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao.

Krok 5

Na dnie formy ułożyć herbatniki namoczone w mleku oraz masę.

Krok 6

Na wierzchu można ułożyć owoce i zalać galaretką.

Krok 7

Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gotowany sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z kaszy jaglanej
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej