Grecka sałatka z bakłażanem

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • sałata liście - 4 sztuki
  • oliwki czarne bez pestek - 10 sztuk
  • jogurt naturalny - 6 łyżek
  • natka pieruszki - 0.5 pęczków
  • mięta - 6 sztuk
  • pieprz - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i posiekanymi ziołami.
  2. Ogórka i paprykę pokroić w kostkę, pomidory w ósemki, cebulę w plastry.
  3. Sos jogurtowy wymieszać z bakłażanem i cebulą.
  4. Miskę wyłożyć liśćmi sałaty, wsypać połowę ogórków, pomidorów i papryki.
  5. Polać sosem jogurtowym, dodać pozostałe warzywa i połówki oliwek.
  6. Bakłażana pokroić w kostkę i gotować 10 minut na parze, ostudzić. zioła posiekaj.